Съдови и венозни заболявания и лечение на разширени вени

Диагностика и лечение на съдови заболявания от водещи специалисти в областта. Не отлагайте проблема с разширените вени, позвънете в МЦ Епика!

Какво представляват разширените вени?

Разширените вени (т.нар. варикоза, варикозни вени или варици) са изява на хроничната венозна болест (ХВБ), която е хронично прогресиращо заболяване на вените, проявяващо се в тяхното разширяване, удължаване и извиване.  Те могат да се появят в различни части на тялото, но най-често засягат повърхностните вени на долните крайници. Разширените вени са едно от най-разпространените заболявания в индустриално развитите страни на Европа и Северна Америка.

Ултразвукова съдова диагностика

Прави се диагностициране с помощта на еходоплеров апарат от ново поколение. С негова помощ лекарят - специалист установява с точност дължината, ширината и мястото на увредените вени и артерии. Определя се степента на запушване на съдовете, риска от остра исхемия на жизненоважни органи и тъкани.

Склеротерапия с пяна под ултразвуков контрол

Медицински център „Епика” в София предлага най-новия метод за лечение на разширени вени - склеротерапия под ултразвуков контрол. Това е революционен метод с доказана ефективност. Ултразвуково-контролираната склеротерапия е подходяща и за най-тежките случаи на хора с разширени вени.