Лечение на разширени вени

В МЦ-Епика се прилага един от най-съвременните минимално инвазивни методи за лечение на разширени вени.

Лечение на разширени вени чрез склеротерапия

Склеротерапията под ултразвуков контрол е новаторски метод за лечение на разширени вени. Ефикасен, щадящ метод, с минимален риск, алтернатива на операцията – пациенти, които не са подходящи за хирургична интервенция или се страхуват от нея, могат да се възползват от този най-успешен начин на лечение.

Лечение на разширени вени от
д-р Яир Галили

Методът Ултразвуково-контролирана склеротерапия се прилага в медицински център „Епика” от д-р Яир Галили. Д-р Галили е известен израелски съдов хирург с огромен опит. Завежда отделение “Венозни заболявания” към Медицинския институт “Мор” в Тел Авив. Специализирал е в САЩ 2 години иновативния метод Склеротерапия.

Минимално инвазивно, безкръвно лечение на разширени вени

лечение без операция

Пациентите се връщат към обичайните си дейности още в деня на манипулацията. Метод с възможно най-малко противопоказания относно възраст и придружаващи заболявания.

Безопасно и бързо лечение

- Без анестезия
- Без болка
- Безоперативно
- Без болничен престой

Иновативен и ефикасен метод

Склеротерапията под ултразвуков контрол е метод с безспорни предимства и успеваемост над 95%. Ефективност, значително по-висока от класическата оперативна техника и лазерно лечение.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla.

Лилияна Р.

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt.

Милена Митева

Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere possimus, omnis voluptas assumenda est.

Георги Д.

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet ut et voluptates repudiandae sint et molestiae non recusandae.

Т. Георгиев

Ценоразпис за лечение на разширени вени в МЦ-Епика

Броят на манипулациите се определя от лекуващия лекар след подробен преглед и индивидуална оценка на състоянието на всеки пациент.

Консултация

120
лв.

Цена на консултация и преглед с ехографски доплеров апарат от български съдов специалист - ангиолог.

Запиши час

Лечение 1-ви крак

2100
лв.

Лечение със склеротерапия под ултразвуков контрол на първи крак от д-р Яир Галили – консултация, преглед, манипулация и последващи контролни прегледи.

Запиши час

Лечение 2-ри крак

1000
лв.

Лечение със склеротерапия под ултразвуков контрол на втори крак при същия пациент – консултация, преглед, манипулация и последващи контролни прегледи.

Запиши час

контролен преглед

0.00*
лв.

След три месеца задължителен и безплатен. *При необходимост от втора или трета манипулация след основното лечение цената е 500лв.

Запиши час

Често задавани въпроси относно лечението на разширени вени

Какво представлява склеротерапията под ултразвуков контрол и как я прилага д-р Галили?

Meтодът на д-р Галили известен като „Склеротерапия под ултразвуков контрол“, представлява неинвазивна медицинска интервенция, при която под ехографски контрол на долни крайници се установява откъде започва увредената вена, след което се инжектира нужното количество склерозант (медикамент), който третира проблемния участък. Тя спира да функционира, като кръвта се насочва към съседни, колатерални кръвоносни съдове или към дълбоките вени. Самият преглед и лечебната процедура при д-р Галили протичат в деня на визитата ви.

Каква е целта на склеротерапията?

Да се неутрализират увредените вени чрез слепване, т.е те биват отстранявани по химичен път, както е вместо рязане и изтегляне при оперативния метод.

Какви са очакваните реакции по време на оздравителния период?

След ултразвуково-контролираната склеротерапия са възможни реакции, които са нормални и преходни:
- зачервяване и възпаление по хода на вената в първите дни до седмици
- поява на възли и втвърдявания по хода на третираната вена
- усещане за болка и локано подуване, лек оток в областта на стъпалото и глезена
- усещане за обтягане, дърпане, чувствителност и сърбеж
- поява на синини и промяна в пигментациятa
Тези реакции са временни и в повечето случаи отшумяват напълно до няколко седмици или месеци.

Какви са ограниченията след интервенцията?

Не се налагат никави съществени промени в ежедневния и трудовия режим на пациента. Само при някои пациенти може да се наложи носенето на стягащи бинтове до няколко часа, но това не променя и не ограничава ежедневието на пациентите.

В кои случаи е подходяща склеротерапията под ултразвуков контрол?

Всички стадии на заболяването, дори и най-напредналите, с изразени кожни изменения и рани.

Необходими ли са предварителни изследвания преди самата процедура?

Лечението не оказва влияние на кръвната картина и не е необходима предварителна подготовка или изследвания за да бъде приложена. В редки случаи по преценка на лекаря може да бъде назначено предварително изследване.  Пациенти на лечение със синтром да носят резултат от INR (фактор на съсирването), не по-късно от седмица преди манипулацията.

Има ли някакви противопоказания за извършване на лечение при д-р Галили?

Ако е налице запушване и непроходимост на дълбоките вени или в момента на идването при д-р Галили пациентът е с тромбофлебит в активна фаза. Тежки заболявания с имунен дефицит, тежка чернодробна бъбречна и сърдечна недостатъчност и бременност. При пациенти с трансплантирани органи.

Колко манипулации са необходими за приключване на лечението?

В повечето случаи една процедура може да е достатъчна. До няколко месеца след тази процедура се прави задължителен преглед за да се прецени резултата и необходимостта от последващи манипулации. Броят на терапиите може да варира от една до няколко. Определя се от големината, ширината, броя на разширените вени, тежестта на заболяването и стадия в който се намира. Придружаващи заболявания, прием на медикаменти и много други фактори могат да бъдат от значение за броя на процедурите.

Има ли рецидиви?

Рецидивите са изключително редки. Преминаването през контролен преглед свежда до минимум появата им.

Каква е разликата между „склеротерапия“ и „ултразвуково контролирана склеротерапия“?

Склеротерапията, която се извършва от повечето лекари, в това число и специалисти по кожни болести, пластични хирурзи и други, третира малки кръвоносни съдове видими с просто око, най-често само с козметично значение. Ултразвуковата диагностика и контрол дава възможност да се открият в дълбочина дори невидими с просто око увредени вени, така че да може радикално да се отстрани проблема. Премахването на цялата дължина на увредената вена и нейните разклонения напълно премахва  наличния проблем с над 95 % успеваемост.

Има ли значение възрастта или пола на пациента?

Пациенти от всички възрасти и пол са подходящи за този метод на лечение.

Пациенти от всички възрасти и пол са подходящи за този метод на лечение.

Склеротерапията не изисква спиране на медикаменти, предписани от лекар по друг повод. Лекарства, разреждащи кръвта предписани от лекар, касаещи друго заболяване на пациента, не се спират преди и след склеротерапията.

Има ли предпочитан сезон за извършване на манипулации?

Всички сезони са еднакво подходящи за провеждане на лечението.

Може ли да се излага на слънце?

Няма противопоказания, но трябва да се има предвид, че в първите седмици след манипулацията може да се появи зачервяване по хода на вената и едно слънчево изгаряне би го засилило. Топлината, слънцето и морската вода не оказват влияние на склерозацията на вените и тяхното състояние.

Кога може да се спортува?

24 часа след интервенцията са разрешени спортни дейности. При правостоящи над 8 часа се препоръчва почивки през първата седмица.

Трябва ли да се носят ластични чорапи след манипулация?

Не е необходимо. Само пациенти, които са носили дълго време преди това ластични чорапи, продължават да ги носят до идването си на контролен преглед, след което се консултират с д-р Галили за следващ етап.

Може ли да се прилагат различни видове процедури по обезкосмяване и кога?

Лазерна и фотоепилация не по-рано от месец след манипулацията, а всички останали са разрешени без ограничение.

Какво е забранено след манипулацията?

В първият месец задължително избягвайте - парна баня, сауна, топли басейни, джакузи, масажи на краката, както и татуировки в близост на третираните вени.

Ако се запиша за д-р Галили, но на прегледа се установи, че нямам нужда от лечение или не съм подходяща за това лечение, каква е сумата, която се заплаща?

Ако поради някаква причина след направения преглед се установи, че има противопоказания за извършване на манипулация, се заплаща само сумата от 100 лв. за извършен преглед.