Варикоза или разширени вени е заболяване, от което страда огромен процент от населението по света. Освен до естетични проблеми, нелекуването му може да доведе и до много сериозни последици и дори до инвалидност.

Варикоза или разширени вени е заболяване, от което страда огромен процент от населението по света. Освен до естетични проблеми, нелекуването му може да доведе и до много сериозни последици и дори до инвалидност. Причината за разширените вени е отпускането на венозните клапи, които се грижат кръвта да се движи само в посока към сърцето. Вследствие на това увреждане, част от кръвта се връща обратно по вените към долните крайници. Вените на краката трябва да се проверяват и лекуват, и да се потърси специалист при:

усещане на необяснима тежест и умора в краката, дискомфорт, осезаемо подуване на краката, болка, диагностициран проблем с вените, повторна почва на вените след операция, невъзможна оперативна намеса поради възраст или налично заболяване.

Ако отлагате, ще дойде моментът в който ще забележите как вените ви започват да изпъкват. Ще ги усещате на пипане. Следващият етап е да ги видите страховито подути и нагънати, изпъкнали и грозно тъмнеещи върху краката ви. Тази картина ще е придружена с болки и всички произтичащи от разширените вени последствия и опасности.

Ранните симптоми на заболяването разширени вени са:

- лесна уморяемост

- тежест

- болка

- зачервяване

- усещане за затопляне

- крампи през нощта

- мравучкане

- подути глезени в края на деня

Заповядайте в медицински център „Епика“. Ще ви осигурим неоперативно лечение по израелския метод „Склеротерапия под ултразвуков контрол”.